SOMMERKAMPAGNE SPAR 20% BRUG KODEN 'Sommer20' VED BETALING

Hvordan laver man iskaffe? Den ultimative guide!

Hvis du søger på ordet ‘iskaffe’ på google, vil du hurtigt opleve, at der findes flere hundrede forskellige opskrifter.

Cold brew, vietnamesisk, intant, kondenseret mælk, vegansk/ikke-vegansk, espresso.. Listen af muligheder er lang og bliver hurtigt uoverskuelig, hvis ikke man har en guide at læne sig op ad.

Elementer som tid, kalorier, gør-det-selv-niveau, vegansk/ikke-vegansk og budget er med til at bestemme hvad det egentligt er du søger.

Derfor har vi gjort det tunge arbejde og lavet den ultimative guide over de mange forskellige muligheder, så du nemt og hurtigt kan finde den type af iskaffe opskrift, som passer lige præcis til dig.

 

Instant Hjemmelavet Iskaffe, nem, lækker og hurtig iskaffe opskrift

Nogen gange er tid en mangelvare, også når det kommer til at lave en lækker iskaffe. Solen pibler måske uventet frem og du har kun 30 min inden næste punkt på dagens gøremål skal udføres. 

Med ganske få ingredienser, instant kaffe, isterninger og mælk (almindelig eller vegansk), kan du på under 5 minutter lave en hurtig og lækker iskaffe.

Link til opskrift

Instant iskaffe

Iskaffe opskrift med karamel

En nem og hurtig måde altid at kunne fremtrylle en lækker iskaffe på, er ved at bruge færdigblandet koncentrat.

Iskaffe koncetratet kommer med eller uden smag og i mange forskellige varianter.

Hos Nordic Ice Coffee er en af vores favoriter den færdiblandede ICED ESPRESSO fra FARM MOUNTAIN.

FARM MOUNTAIN laver alle deres koncentrater på ægte espresso shots og vores favorit, når det skal være nemt og hurtigt, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Link til opskrift

Iskaffe opskrift med karamel

Hjemmelavede iskaffe med espresso

Hvis du bestiller en iskaffe fra Espresso House / Baresso, Nelly’s eller lignende, så vil du opleve at en iskaffe laves fra bunden med et frisk espresso shot.

En lækker hjemmelavet iskaffe med espresso kan laves med en nespresso maskine eller alternativt en italiensk Bialetti Moka Express.

Iskaffe lavet med espresso har en mere intens smag og passer rigtig godt til den del af kaffefolket, som foretrækker en stærk smag af kaffe.

Link til opskrift

Iskaffe med espresso

Frappe - nem og hurtig frappe opskrift

Frappé er en kæmpe favorit, når det handler om at forkæle sig selv. Den smager fantastisk og adskiller sig fra de andre opskrifter ved at isen knuses med en blender, så man får en iskaffe der har samme konsistens som en milkshake.

Det kræver dog lidt mere tid, samt at man har en blender til rådighed. Når det er sagt, så er den nok den bedste udgave af en iskaffe der findes.

En måde at snyde lidt på for at sparer tid, er at bruge den lækre Frappé blanding fra KAV, som vi også forhandler her på siden.

Link til opskrift

Stor tak til Linda Hyldal fra greenumami.dk der har delt denne lækre opskrift med os. 

Frappe - nem og hurtig frappe opskrift

Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk

Hvis du har en sød tand, så er vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk det helt rette valg for dig.

Denne form for iskaffe laves med kondenseret mælk, som er mælk der er kogt ned med sukker (det er her den søde tand kommer ind i billedet)

Den smager formidabelt og har en lækker cremet konsistens som ikke kan matches af nogen andre iskaffe opskrifter der findes - man skal dog være opmærksom på det høje antal kalorier, hvis man forsøger at holde en god strand-figur.

Link til opskrift

Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk

Hvordan laver man iskaffe med kogt kondenseret mælk

Denne opskrift minder meget om den forrige, Vietnamesisk iskaffe, dog med den undtagelse at du koger den kondenseret mælk nogle ekstra timer, så den bliver til en fast karamelmasse.

Det giver en mere intens smag af karamel, som samtidig supplerer smagen af kaffe rigtig godt.

Link til opskrift

Iskaffe med kogt kondenseret mælk

Cold Brew - iskaffe med vaniljeis

Hvis du er lidt af en kaffenørd og gerne vil bruge ekstra tid på at forkæle dig selv eller imponerer dine gæster, så er Cold Brew lige noget for dig.

Når du laver Cold Brew har du mulighed at kæle ekstra for smagen, ved at vælge en kaffe af god kvalitet, da det har en betydning for den endelige smagsoplevelse.

Modsat de andre opskrifter vi har på iskaffe, kan du eksperimentere med forskellige specialkaffer for at få et resultat der smager af kakao, karamel, bær eller citrus, alt efter hvilken kaffe sort du vælger at benytte.

Som noget helt særligt, har vi fået ristet vores helt egen kaffe specielt til Cold Brew.

Link til opskrift

Cold brew coffee